-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Valiliği, Kocaeli Darıca'da İkamet Eden Bir Hemşehrimize Ziyarette BulunduAfyonkarahisar Valiliği, Kocaeli Darıca'da İkamet Eden Bir Hemşehrimize Ziyarette Bulundu

İhsaniye ilçesinin Ayazini köyünde gerçekleşen toplantıda Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ve turizm acente yetkilileri bir araya geldi. Toplantının ana gündemi, Frigya bölgesinin turistik olarak daha fazla tanıtılması ve yıl boyunca turizmin canlı tutulmasıydı. Heyet, Ayazini köyü ile tarihi Frigya bölgesini keşfetti ve bölgenin turizm potansiyelini ele aldı.

Vali Yiğitbaşı, görüşme sonrası yapmış olduğu açıklamada Afyonkarahisar'ın, çeşitli turizm imkânlarıyla zengin bir potansiyele sahip olduğunu ve TÜRSAB'ın "Turizm Yüzyılı Projesi" kapsamında önemli bir destinasyon olabileceğini vurguladı. Vali, "Bu görüşmemiz yeni bir başlangıç. Çok yönlü turizm potansiyelimizi yerel ve uluslararası turistlere tanıtmayı hedefliyoruz. İlerleyen günlerde somut adımlar atılacak. Yaz aylarında olumlu gelişmeler bekliyoruz," dedi.

Bölgeye olan ilginin artırılması ve turizmin tüm yıl boyunca sürdürülebilir kılınması amacıyla yapılan bu görüşmeler, bölge turizminin canlandırılması açısından büyük önem taşımaktadır.