-

Gözden kaçırmayın

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektöründen 19 Mayıs MesajıAfyon Kocatepe Üniversitesi Rektöründen 19 Mayıs Mesajı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencileri, Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde düzenlenen kültürel etkinlik kapsamında Frig Vadisi’ni ziyaret etti. Gezi programı Memeç Kayalıkları'nda toplanma ile başladı ve "Friglerin İzinde, Geçmişe Yolculuk" temasıyla devam etti. Öğrenciler, bu etkinlikte Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile de buluşma fırsatı buldular.

Yaklaşık 170 üniversite öğrencisinin katılım gösterdiği etkinlikte, İl Kültür Müdürlüğü yetkililerinin rehberliğinde Ayazini Metropolisinde yer alan tarihi yapılar, kaya yerleşimleri, Meryem Ana Kilisesi ve tanıtım merkezi gezildi. Sonrasında Vali Yiğitbaşı ile bir araya gelen öğrenciler, bölge hakkında izlenimlerini ve önerilerini paylaştılar.

Vali Yiğitbaşı, bölgeyi tanıtma ve tarihi değerlerini sergileme amacıyla düzenlenen gezinin, öğrencilere binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini sürebilme ve doğal güzellikleri deneyimleme fırsatı sunduğunu belirtti. Ayrıca, etkinliklerin sıklığını artırarak Afyonkarahisar’a genç dinamizmi katmayı hedeflediklerini ifade etti.