-

Gözden kaçırmayın

Hukukta Kadın ve Aile Konulu Etkinlik DüzenlendiHukukta Kadın ve Aile Konulu Etkinlik Düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Rektör Karakaş, bu özel günün, tüm dünyada emekçilerin ve çalışanların birliği ve dayanışmasını simgelediğini vurguladı.

Karakaş'ın mesajında, 1 Mayıs'ın tarihçesine değinerek, bu günün 1856 yılında Avustralya'da başlayıp Türkiye'de 1923 yılında ilk defa resmi olarak kutlanmaya başladığını hatırlattı. İşçi ve emekçilerin ekonomiye olan katkılarını ve sanayi ile üretimin gelişiminde gösterdikleri üstün çabayı öne çıkardı.

Rektör, mesajında aynı zamanda Türk toplumunun, çalışma hayatını ve emeği çok değerli bulduğu, 1 Mayıs'ın birlik, dayanışma, ve kucaklaşmayı ifade ettiği vurgusu yaptı. Karakaş, işçi ve emekçilerin çabasıyla elde edilen ekonomik ve sosyal kalkınma başarılarına dikkat çekti.

Karakaş, "Bu anlamlı günün, barış ve kardeşlik içinde, bayram havasında kutlanmasını umut ediyorum" diyerek, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı ve tüm emekçilere duyduğu minnettarlığı ifade etti.